Hoe wij werken

 

Wij bij de Klompjes en de Groote Boel willen kinderen een omgeving bieden waarin zij zich op hun eigen manier kunnen ontwikkelen. Met vol vertrouwen in elkaar en in zichzelf. We geven ze de ruimte om de wereld in hun eigen tempo te ontdekken. Door ze het zelf te laten doen en te laten ervaren. Maar ook door ze zelf (kleine) beslissingen te laten nemen. Besluiten waar ze ook op aangesproken kunnen worden. Door zelf verantwoordelijk te zijn groeit het zelfvertrouwen. We begeleiden ze hier met liefde in.

We bieden structuur, rust en duidelijkheid. Geven de kinderen de ruimte om in hun eigen tempo de dingen te doen die ze willen doen.

 

In alle eerlijkheid en openheid leren we de kinderen dat je op verschillende manieren naar iets kunt kijken en dat dat ok is. Het is zoals het is. Mensen zijn zoals ze zijn. En dat is goed.

Door nieuwe invalshoeken te laten zien worden de kinderen gestimuleerd om op een creatieve manier oplossingen te vinden voor de probleempjes waar ze tegenaan lopen. Hun voorstellingsvermogen en verwondering krijgen hierin alle ruimte. We laten ze zelf proberen. Zo komen ze vaak tot verrassende inzichten. En leren ze dat niet het eindresultaat telt, maar de weg daarnaar toe.

Neem een kijkje en proef de sfeer